توسط محققان کشور؛

پمپ های چندفازی برای احیای چاه های نفتی غیرفعال ساخته می شوند

پمپ های چندفازی برای احیای چاه های نفتی غیرفعال ساخته می شوند

محققان یک شرکت دانش بنیان در صدد ساخت پمپ های چندفازی برای احیای چاه‌های نفتی غیر فعال و بی بازده هستند که نفت از این چاه‌ها استخراج شود.

مهدی نوروزی مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان به خبرنگار مهر درباره طرح خود برای احیای چاه های بسته و بی بازده نفتی کشور گفت: در حال حاضر ۷۱۰ چاه نفتی غیرفعال و بسته در کشور داریم که امکان استخراج نفت از این چاه‌ها با فناوری وجود دارد.

وی با اشاره به فناوری کاربردی در این شرکت برای احیای این چاهها گفت: ما موفق شدیم در این شرکت تکنولوژی پمپ های چند فازی را بدست آوریم که امکان فشار افزایی و پمپاژ نفت از چاه های نفت را فراهم می کند.

به گفته نوروزی، پمپ های چندفازی، یکی از تکنولوژی های مدرن دنیاست که امکان فشار افزایی و پمپاژ فراورده های چاهی قبل از عملیات جداسازی را امکان پذیر می کند.

وی اضافه کرد: معمولا فراورده چاهی بعد از استحصال برای پمپاژ باید جداسازی شوند که این هزینه بر است و شاید به صرفه نباشد؛ در این صورت استفاده از پمپ های چندفازی که قدمت ۲۰ ساله دارد می تواند هزینه این عملیات را کاهش دهد.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان فعال حوزه نفتی با بیان اینکه تاکنون این پمپ های چند فازی در دریای شمال، عمان، الجزایز، عربستان و... استفاده شده است و برای احیای چاه های بسته یا بالا بردن ضریب تولید این چاه ها به بهره برداری می رسند.

به گفته وی، با این تکنیک تعداد بشکه های نفت از یک چاه افزایش می یابد.

وی با بیان اینکه این پمپ ها براساس دیتاهای بدست آمده و مطابق ویژگی های چاه ها طراحی و ساخته می شوند، عنوان کرد: دانش فنی ساخت این پمپ های چند فازی را بدست آورده ایم.

نوروزی افزود: بناست که با همکاری شرکت ملی نفت، چاه های نفتی بسته را در اختیار شرکت نفت قرار دهند تا کار خود را در راستای بهره برداری آغاز کنیم.

وی با بیان اینکه ضریب بازیافت میانگین جهانی مخازن نفتی و گازی۳۶ درصد است،گفت: اما در کشور ما ۲۵ درصد است که این نشان می دهد ایران رتبه کمتری از میانگین دارد از این رو استفاده از تکنولوژی می‌تواند وضعیت کشور از این منظر را بهتر کند.

به گفته این مدیر عامل، ما می توانیم با کسب اطلاعات از مخازن نفتی، طی سه ماه این پمپ ها را تولید کنیم تا چاه ها مورد بهره برداری قرار بگیرند. این تکنولوژی اولین بار است که در کشور پیاده سازی می شود و با توجه به شعار سال و اهتمام به این موضوع می‌توانیم سرآغاز تحولی در احیای چاه های بسته و غیرفعال باشیم.

به گزارش مهر، شرکت ملی نفت ایران با مشارکت صندوق نواوری و شکوفایی و همکاری شرکتهای دانش بنیان درصدد است که ۷۱۰ حلقه چاه بدون بازده و غیر فعال نفتی را در اختیار فناوران قرار دهد تا این چاه ها با استفاده از تکنولوژی به بهره برداری برسند.

کد خبر 5526758

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha